Impregneren - energie besparend Gevelreiniging W&M

Impregneren tegen vuil en vochtproblemen

Heeft u last van natte buitenmuren, zoutuitslag, verweerde voegen, schimmelgroei en vocht binnenshuis en een hoge energierekening?

Uw woning is een kostbaar bezit, waarvan u wilt genieten, met zo weinig mogelijk onderhoudskosten.De buitenmuren van uw huis worden bij elke regenbui kletsnat. Dit geeft allerlei vochtproblemen binnenshuis: schimmels, afbladderende verf en een hoge energierekening. De (nog altijd) zure regen wordt via voegen en stenen gretig opgenomen. Voegen en stenen verweren. Zouten in specie en stenen worden opgelost en slaan later neer aan het oppervlak. Inspecteer zelf eens uw bezit en dan ziet en voelt u wat er gaande is. Muren van een huis dienen kurkdroog te zijn en moeten ademen.

Een natte buitenmuur is door verdamping steeds kouder dan de omgeving en isoleert slecht. Dit leidt tot onnodige stookkosten. Bovendien trekt een natte muur algen en schimmels aan, slaat wit uit en verweert snel.

Impregneren of het synoniem hydrofoberen is in feite het aanbrengen van een beschermende laag op een gevel of vloer of ander object. De laag biedt bescherming tegen doorslaand vocht en andere schadelijke stoffen zoals zure regen en lucht- en roetvervuiling. De laag wordt met behulp van lage druk aangebracht en bestaat in het geval van het impregneren van een bakstenen of betonnen gevel uit een kleurloze en dunne vloeistof. Deze vloeistof dient goed aangebracht te worden op zowel stenen als mortel en zal in het gesteente binnendringen en uitharden en zo een beschermende laag vormen.

Impregneermiddel verhelpt of voorkomt :

  • Doorslaand vocht in beton of metselwerk
  • Aangroei mos, algen en schimmels
  • Vorstschade, afbladderen van verf of stucwerk(door voorkoming van vochtopname)
  • Vuilaanhechting
  • Kalk-, zout- en roestuitbloeiingen
  • Chemische corrosie (omzetting van bindmiddel door zure regen)
  • Betere isolatie omdat de muur weer droog zal worden

Afhankelijk van de ondergrond en de externe omstandigheden en de kwaliteit van het aanbrengen, maar gemiddeld genomen dient u rekening te houden met een periode van 10 tot 15 jaar dat uw gevel beschermd is.

Garantie van maar liefst 10 jaar en wordt door ons zelf getest en samen met u is mogelijk! Zie de technische gegevens van het product die wij hanteren en over de werking en voorwaarden!

Vooraf reinigen is meestal nodig voor de hechting en garantie van het product. Licht schoonmaken is al voldoende en kan op verschillende manieren voordelig worden uitgevoerd.