Muurankers

Muuranker 12mm

De nieuwe Thor Helical muurankers 12mm zijn zeer geschikt voor het opnieuw verbinden van muren en het versterken van metselwerk, zonder gebruik van cement, lijmen, harsen of mortels. De muurankers zijn lange spiraalvormige bevestigingen, en zijn een doorontwikkeling op de TH Air-twist renovatie spouwankers die wereld marktleider is in zijn segment. De muurankers zijn langer en zwaarder ontwikkeld en hebben een diameter van 12 mm en een doorsnede van 28mm2; dat is het dubbele van andere RVS spiraalvormige producten.

De producten zijn verkrijgbaar in de lengtes van 610mm, 760mm en 910mm. Het muurankers connectie systeem heeft vele voordelen ten opzichte van haar mortel gebonden voorgangers, zoals; veelzijdigheid, compatibiliteit, betrouwbaarheid, snelheid en kosteneffectiviteit.

Historische gebouwen

De producten zijn ideaal voor gebruik in monumenten, cultureel erfgoed en historische gebouwen, mortel loos verankeren, u kunt nu muren constructief verbinden en versterken zonder verbindingen te gebruiken die met cement of moderne lijmsoorten worden aangebracht. De bevestigingen zijn gemaakt van sterke, duurzame, marine-grade RVS 316(A4), waardoor ze ideaal zijn voor het gebruik in regio’s liggend aan de zee en toegepast kunnen worden in meest voorkomende constructies.

Technische voordelen

  • Geen cement en kalk mortel compatibiliteitsproblemen, een bijzonder belangrijk feit aan degenen die werkzaam zijn op historische of beschermde gebouwen en oude monumenten.
  • De mortel vrije installatie betekent dat de nieuwe TH muurankers het hele jaar door gemonteerd kunnen worden in alle weersomstandigheden – zelfs bij temperaturen onder nul.
  • De 12mm spiraal muurankers hebben het dubbele van de sterkte van elke andere spiraalvormige ankers op de markt op druk-, schuif- en treksterkte laadvermogen.

Installatie Voordelen

  • De nieuwe ankers worden slechts aangebracht in een gat van tussen de 8 en 10 mm, in tegenstelling tot gaten van maximaal 16 mm vereist door verlijmde of ingemortelde bevestigingen. Dit betekent dat er veel minder schade aan de structuur ontstaat en maakt het ideaal voor gebruik in monumenten, rijksgebouwen en beschermde gebouwen
  • De arbeidskosten worden drastisch verminderd t.o.v. bestaande bevestiging methodes. De Thor Helical muuranker 12mm is meer dan 10 keer sneller in montage dan de installatie van de verlijmde of ingemortelde variaties die er op de markt zijn.
  • De unieke SDS bevestiging tool aansluiting op de muurankers zorgt voor een eenvoudige en betrouwbare verankering dat sneller, schoner en kosten effectiever dan huidige bevestigingssystemen met mortel, lijm of cement.
  • Veelzijdigheid in gebruik en toepassing. De nieuw ankers kunnen worden toegepast in een veelvoud aan substraten, en biedt volledige beveiliging bij muurverbinding, vast pinnen van gemetselde bogen, connectie tussen constructie onderdelen, versterkt hoekoplossingen, functioneert als verticale wapening, koppeling tussen muren, en meer oplossingen die er voor zorgen dat de huidige constructie van gebouwen constructief versterkt en verbeterd worden.