Uithakken

Eigen steiger materiaal: kosten besparend en arbo goedgekeurd! 

De eerste stap naar het herstellen en vernieuwen van een gevel, is het verwijderen van het oude voegwerk. Hier zijn verschillende technieken voor mogelijk. Wij hanteren de methode, waar het beste resultaat uit voort komt. Er wordt altijd gebruik gemaakt van professioneel gereedschap, om schade aan de gevel te voorkomen. Met het verwijderen van de voegen, komt veel stof vrij. Wij proberen dit zoveel mogelijk te beperken d.m.v. stofafzuiging en stofnetten om de steigers te werken. De voegen worden diep genoeg verwijdert, om genoeg ruimte te creëren voor een goede hechting van het nieuwe voegwerk.

Hakken of slijpen?
Een gespecialiseerd bedrijf als W&M heeft de nodige expertise om dit werk verantwoord uit te voeren. We letten er altijd op dat de voeg voldoende diep uitgehakt wordt, in ieder geval tot op de gezonde metselspecie. Tijdens het uithakken verwijderen we ook alle overtollige, kapotte stenen. Uithakken heeft als voordeel dat het minder stof veroorzaakt en geen tijdrovende bezigheid is. Voegen die niet zacht of breed genoeg zijn om uit te hakken worden uitgeslepen. Uitslijpen vergt meer tijd, maar geeft wel het beoogde resultaat. Vooral voor authentieke panden, die vaak nog op de oude manier gemetseld zijn, is uitslijpen zeer aan te bevelen.

Eerste renovatie fase
Uithakken is vaak slechts de eerste fase van het renovatieproces. Vervolgens kunnen we de gevel van het pand grondig reinigen, zodat er weer een gezond hechtvlak ontstaat voor de nieuwe voeg, die op dat moment opnieuw aangebracht kan worden.

Wenst u alles onder te brengen bij 1 bedrijf, voor uw gemak bieden wij zeer aantrekkelijke m2 pakketten aan voor het uithakken, schoonmaken/ reinigen/ voegen & impregneren.

Bel of mail ons voor verdere informatie.

uithakken van bestaand voegwerk ook op lucht

uithakken van bestaand voegwerk ook op lucht